AIDAS KELIONIS

Brūkštelėjimai

 

Netičkampis

 

Kiek kampų yra Netičkampyje, jeigu į jį užsuki netyčia?

 

 

Klausimas

 

Ar tarp pasirašiusiųjų Nepriklausomybės Aktą buvo daug sergančiųjų katarakta?

 

 

Skelbimas

 

Parduodu raugintus kopūstus savo darbo. Neraugintus savo augintus.

 

 

Sushi

 

Nuvažiavęs į Seinus užėjau į parduotuvę „Biedronka“. Priėjęs prie šaldytuvo, kur sudėti sušiai, pamačiau vienos iš jų rūšių pavadinimą – „Sushi Sushiko“. Vadinasi, „Biedronka“ gera parduotuvė, kur galima įsigyti pigių maisto produktų, bet sušius vis dėlto pardavinėja sušiktus.

 

 

Trikojai

 

Prie Trikojo ežero stovi policininkas, pasistatęs trikojį ir apsivilkęs triko.

 

 

Pusryčiai

 

Visuomet valgau pusryčius iš dviejų patiekalų. Vienas iš jų prasideda raide b, kitas raide a: bananas ir antras bananas.

 

 

Trūkumas

 

Birželio pabaigoje per televizijos žinias pranešė, kad labai trūksta kraujo. Bet juk čia nieko keisto, nes žmonės šiuo metu gausiai šeria uodus.

 

 

Juvelyrika

 

Kas yra juvelyrika? Tai Turino „Juventuso“, kitaip dar vadinamo „Juve“, žaidėjai, skaitantys lyriką.

 

 

Papročiai

 

Vienos merginos teka už vyrų, kitos Nemunu – už Lietuvą.

 

 

(K)roksai

 

Kai sovietiniais laikais ėjau į mokyklą, jos valgykloje pirkdavau beveik neįkandamus labai kietus roksus. Paskui nepriklausomoje Lietuvoje išpopuliarėjo kroksai ir dabar jau galima paragauti skanių ir įkandamų roksų. O kai kur žydi krokai.

 

 

Menkė

 

Argi gali tu būti nesumenkęs, jeigu pietums kramsnoji tik menką menkę?

 

 

Palūšė

 

Gyvendamas Palūšėj tikrai tu nepalūši, jeigu kiekvieną vakarą suvalgysi po keptą lūšį.

 

 

Pastangos

 

Jis nenorėdavo kristi į akis, tad dažnai krisdavo ant žemės.

 

 

Asortimentas

 

Ant parduotuvėlės langų užrašyta: gėlės, žvakės, sliekai, dzikai. Žvejai turėtų pirkti ne tik sliekus ir dzikus, bet ir gėles ir žvakes. Jeigu nepagausi žuvies, ant žvakės galėsi pasikepti sliekų ir dzikų ir nors šiek tiek užkąsti. Jeigu žvejybos metu kas nors nuskęs, nupynus gėlių vainiką bus galima pagerbti aukų atminimą.

 

 

Futbolas

 

2022 metų vasarą Vilniaus „Žalgiris“ UEFA Čempionų lygoje žaidė su Kosovo klubu Terandės „Ballkani“. Teko su varžovais nemenkai pavargti, bet vilniečiai laimėjo. Viskas būtų buvę daug paprasčiau, jeigu būtų tekę žaisti su Vilniaus Tarandės klubu, jeigu apskritai toks egzistuoja.

 

 

Mažoji Lietuva

 

Važiuoju per Lietuvėlę ir dairausi į kaimų ir kaimelių pavadinimus. Kukliai – įdomu, ar čia daiktavardis, ar prieveiksmis? Ar Kukliuose gyvenantys žmonės yra kuklūs? Štai Neravai. Įdomu, ar Neravuose yra nors vienas ravas? Kailiniai. Ar žiemą čia būna šilčiau nei kitur, o gal Kailinių gyventojams reikia mažiau mokėti už šildymą? Gailiūnai. Ar čia auga gailiai? O gal čia visiems visko gaila?

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.