AIDAS KELIONIS

Brūkštelėjimai

 

Nobelis

 

Švedas Alfredas Nobelis pasodino obelį, vairavo opelį, parašė laišką išradėjui Belui ir fizikui Faradėjui, kuris buvo katedros vedėjas ir buvo ant visų padėjęs, kad jie abu nuėję pas Joną iš jo pavogtų milijoną, o vėliau skambant kariljonui užsuktų pas Oną, o Belas dar išrastų telefoną, kuriame visi išgirstų ūžiančios jūros foną.

 

Roma

 

Nuvažiavęs į Romą užeik pas fiziką Omą, sukelk jam dirbtinę komą, paskui užsuk pas Romą, su juo išgerkite butelį romo ir nekreipkite dėmesio, ką apie tai pagalvos ant sofos sėdintis filosofas Fromas.

 

Aronija

 

Šalia kelio auga aronija, kurios uogos sukelia ironiją, agoniją, paskui patenki į katatoniją, nuvažiuoji į Kataloniją, tada pradedi studijuoti anatomiją, išgirsti simfoniją, pajunti harmoniją ir pastebi analogiją, tuomet keliauji į Boloniją arba Mongoliją ir aplankai nepilnamečių koloniją, kur išgirsti ne tik melodiją, bet ir įvairiausių garsų kakofoniją.

 

Ministerija

 

Dirbdamas ministerijoj užsuki į buhalteriją, parašai misteriją, patiri isteriją, susergi miastenija, nueini į galanteriją, ten pastebi visa ko mizeriją ir pratęsi savo asmeninių pergalių seriją, užsuki pas savo draugą Beriją ir nuvažiuoji su juo į Kuršių neriją.

 

Karvė

 

Lauke ganėsi karvė, nuo kurios sklido smarvė, aplink skraidė sparvos, ritosi kirminų lervos, augo rugių varpos, garšvos, šalia gulėjo aršus paršas, iš kurio išėjo skanus faršas, o per radiją skambėjo trankus maršas, šalyje vyko vyriausybės demaršas, visi po kompiuterius naršė, žuvys ežere neršė, o stiprus vėjas ilgus Onos plaukus taršė.

 

Akropolis

 

Ant polių stovi akropolis, kuris virsta nekropoliu, monopoliu, megalopoliu, o režisierius Fransis Fordas Kopola patyrė nuobodulį ir pastatė filmą apie visuotinį nuopuolį ir pasodino topolį.

 

Gluosnis

 

Šalia kelio auga gluosnis, kurio šakas vėjas glosto, jis nori, kad žmonės jį paguostų, bet žmonės jo lapus tik rūko, uosto, stovi jis netoli Klaipėdos uosto, kuriame gyvendamas nesudedi bluosto, nes už lango dieną naktį karksi kuosos, kurios visą krantinę juosia.

 

Pušis

 

Viena pušis miške juokėsi, šalia jos kurtiniai tingiai tuokėsi, vėliau gyventi kartu mokėsi, ruošėsi, vengė mokesčių, jie manė, kad gyvens kaip debesyse, vartysis balto sniego pusnyse, plaukios šiltuose vandenyse, o jiems tik spengė ausyse, dvejinosi akyse, bet šiuos norus pakeitė ponas Petras Barysas, kuris atplaukė Dubysa ir visus užkniso.

 

Šoferis

 

Į miestą įvažiavo šoferis, kuris kalbėjo poterius, mėgo knygas apie Harį Poterį, jam patiko alus porteris, kuriuo jį pavaišindavo reporteris, o prokuroras išrašydavo kratos orderį ir su juo plaukdavo per Oderį prie Frankfurto, ne Frankfurto prie Maino, kuris savo veidą dažnai maino, bet yra visai fainas kaip koks Abelio brolis Kainas, kuris po švenčių sumažina kainas.

 

Pažadai

 

Nuo pažadų Vilniuje pastatyti nacionalinį stadioną prabėgo daugiau kaip trisdešimt metų, o jo kaip nėra, taip nėra. 2023 metų rudenį nuskambėjo pažadas, kad iki 2030 metų bus pastatytas dešimties futbolo aikščių dydžio biotechnologijų miestelis. Jeigu per trisdešimt metų nepastatė vieno futbolo stadiono, vadinasi, dešimt futbolo aikščių dydžio miestelio nepastatys ir per tris šimtus metų.

 

Nuomonė

 

Kas formuoja tavo nuomonę? Visuomenė, aukštuomenė, bendruomenė, kariuomenė? Ar karaliaus menė, menas, dvasinis penas, masinis pelnas ar po gyvenimo likusi pelenų sauja, kurią pavagia nusikaltėlių gauja ir į užsienį mauna, į tėvynę spjauna, nes pelenuose paslėpta briliantų sauja?

 

Mįslė

 

Prekybos centre po jo firminiu ženklu parašyta: „Pigu. Bet kokybiška. Bet pigu.“ Įdomu, kokio dydžio būrys žmonių ir per kiek laiko sugalvojo tokią reklamą? Aš parašyčiau: „Pigu, nes pigu, bet kokybiška.“ Nes jeigu būtų brangu, turbūt būtų nekokybiška.

 

Pelės

 

Vaikas paėmęs supelijusios duonos kepalą nuneša seneliui ir šaukia: „Supelijo! Supelijo!“ Neprigirdintis senelis klausia: „Kur pelėm lijo?“

 

Alimentai

 

Net jeigu savo dukrai nemoki alimentų, tai bent nupirki josios lėlei elementų.

 

Mobis

 

Kai buvau mažas, kaimynystėje gyveno architektas ir turėjo vilkšunį vardu Mobis. Architekto prisibijojau, tad vengiau jį susitikti, bet dar labiau bijojau jo vilkšunio Mobio. Užaugau, baigiau mokslus, įsidarbinau ir supratau, kad, palyginus su mobingu, Mobis buvo nekaltas angelėlis.

 

Akcija

 

Akcija, atrakcija, fascinacija, satisfakcija, akumuliacija, manipuliacija, ovuliacija, kulminacija, ejakuliacija! Kastracija… Rezignacija… Kapituliacija…

 

Trys žingsniai

 

Toks senelis ilgais žilais plaukais ir didele žila barzda televizijos reklamos metu klaidžioja po televizoriaus ekraną ir kartoja tris žodžius: žinosiu, testuosiuos ir kreipsiuos! Bet iš kur jis žinos atėjus valandai X, kad reikia testuotis ir į kažką kreiptis?

 

Laiko kaita

 

Spalio pabaigoje per televizijos žinias pranešė, kad šiąnakt laikas bus persukamas vieną valandą atgal. Į tokį pokytį neigiamai reaguoja žmonės, taip pat gyvuliai ir naminiai gyvūnai. Labiausiai gaila vedusių vyrų, nes jie kentės dvigubai: kaip žmonės ir kaip gyvuliai. Žmonėmis jie patys save laiko, o gyvuliais juos vadina žmonos.

 

Darymas

 

Daug kas mano, kad kuo daugiau gyvenime darai, tuo geriau gyveni. Iš tikrųjų reikia daryti kuo mažiau arba išvis nieko nedaryti, nes jeigu nieko nedarysi, tai nieko ir neprisidarysi. O darantys tiek visko prisidaro, kad vėliau visą gyvenimą kuopti reikia.

 

Beširdžiai

 

Druskininkuose uždarė „Širdelės“ kavinę. Druskininkai tapo beširdžiu miestu. O kaip, sakykite, gali miestas gyvuoti be širdies?

 

Marmuras

 

Veislinių galvijų angusų mėsa yra marmurinė. Parduotuvėje teko matyti marmurinių keksų. Kažkaip nedrąsu juos ragauti, nes galima išsilaužyti dantis.

 

Pratybos

 

Anksčiau kiemsargiai šluotomis šluodavo lapus. Dabar dažno rankose galingas oro pūtiklis, kuriuo lapai pučiami į šaligatvio pakraščius. Visa tai primena karines pratybas, nes su jais ir rusus galima nupūsti.

 

Pjovimas

 

Per Antrąjį pasaulinį karą vokiečiai pjaudavo savo priešus. Nors dabar vokiečiai mūsų draugai, bet rudenį miške neradę geresnių grybų lietuviai apsiginklavę peiliais pjauna vokietukus.

 

Nuobodulys

 

Apsiperkant viename prekybos centre nuolat girdisi raginimas įsidarbinti šio tinklo parduotuvėse, nes jūs dirbdami čia nepatirsite nė vienos nuobodžios dienos. Iš tikrųjų koks gali būti nuobodulys, jeigu jose itin dideli alkoholinių gėrimų skyriai.

 

Avalynė

 

Bičiulis grįžęs iš Tailando pasakojo, kad už apsilankymą kirpykloje šioje Azijos šalyje sumokėjo 70 batų. Vadinasi, bičiulis už kirpimą atsiskaitė 35 poromis batų.

 

Poras

 

Nuėjęs į parduotuvę vyras nusipirko porą. Sutiktas kaimynas klausia: ką pirkai? Porą, – atsako vyras. Kaimynas neatlyžta: suprantu, kad porą, bet ko porą? Ne porą, t. y. ne du daiktus, o vieną, – atšauna vyras kaimynui. Pastarasis susinervinęs: vieną porą sudaro du vienodi daiktai!.. Vyras neiškentęs ištraukia iš krepšelio porą, kuriuo jo žmona ruošėsi pagardinti salotas…

 

Politika

 

Prisimenu gūdžius sovietinius laikus, kai dar mokiausi mokykloje. Kai su klase grįždavome iš kokio nors renginio ir autobusas sustodavo, kad miškelyje atliktume gamtinius reikalus, mokytojas sušukdavo: berniukai į dešinę, mergaitės į kairę! Tuo metu dar nesuprasdavau šio nurodymo prasmės… O dabar juk aišku, kad taip formavosi kairiosios ir dešiniosios politinės jėgos.

 

Girtuoklystė

 

Kiekvienas nori būti ne tik dykai girdomas, bet net išgėręs būti labai girdimas, bet, mielas drauge, kas tave už ačiū girdo, tai jis tikrai tavęs negirdi, nes reikalingas jam ne rimtas pašnekovas, o labai stipriai patyręs sugėrovas.

 

Lapkritis

 

Visi vis kartoja: lapkritis – vyrų mėnuo, lapkritis – vyrų mėnuo… Nesuprantu, kuo nusikalto vyrai, kad jiems paskyrė tokį prastą mėnesį? Na, mes juk esame kuklūs ir neprašysime kurio nors iš vasaros mėnesių, bet kokią gegužę ar rugsėjį tikrai galėtų priskirti vyrams vietoj žvarbaus, darganoto ir tamsaus lapkričio.

 

Black Friday

 

Per didįjį išpardavimą, žinomą kaip juodasis penktadienis, daug lietuvaičių lyg pametę galvas perka didelius kiekius įvairiausių prekių. Atsikvošėję nuo šios masinės psichozės ir pamatę, kiek daug prisipirko nereikalingų daiktų, po nosimis burba: black Friday, black Friday, bletj Friday, bleeeeeetjjjjj Friday…

 

Užrašai

 

Ant išėjimo durų užrašyta exit, o ant tualeto durų užrašyta ex(sh)it.

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.