AIDAS KELIONIS

Brūkštelėjimai

 

Kišas

 

Vilniaus „Žalgirio“ rungtynėse su „Linfield“ vieną iš trijų vilniečių įvarčių pelnė kroatas Tomislavas Kišas. Tad T.  Kišas prikišo koją ir „Žalgiris“ neprakišo. Gerai, kad T.  Kišas neklišas.

 

Kaprizovas

 

Rusų ledo ritulininkas Kirilas Kaprizovas du kartus atmetė NHL klubo „Minnesota Wild“ pasiūlymus pasirašyti kontraktą. Vieną kartą atsisakė 8,5 milijono dolerių už septynerius metus, kitą – 9 milijonų dolerių už aštuonerius metus. Kai kas pasakys: na ir kaprizingas tas K.  Kaprizovas. Bet juk jis puikiai pasirodęs savo pirmajame sezone NHL – laukia kur kas solidesnio pasiūlymo. Be to, juk reikia pateisinti ir savo pavardę. Koks Kaprizovas be kaprizų?

 

Interpretacija

 

Kostas Smoriginas dainuoja: „Savo mylimus priešus paverski draugais.“ Po priešdėlio pa- pridedu raidę r ir parverčiu priešus ant šono. Klasiko reikia klausyti, bet ir savo galvą turėti.

 

Vaza

 

Pernai Merkinėje prie „Aibės“ parduotuvės atidengė Vladislovo IV Vazos biustą. Juk nieko nuostabaus – jis šiame miestelyje praleisdavo daug laiko ir net čia mirė. Žmonės prie jo biusto fotografuojasi. Prisiminimui, kad buvai prie Vazos biusto, „Aibėje“ galima nusipirkti vazą ar net kelias.

 

Pica

 

Gimtojo miestelio picerijoje labai skanios picos. Jų yra įvairių rūšių visokiais pavadinimais. Viena picos rūšis pavadinta „Brolio“. Valgydami šią picą daug kas išpildo savo vaikystės svajonę arba sugrįžta į vaikystės prisiminimus, kai norėdavo iš brolio atimti skanesnį kąsnį. Krimsdami „Brolio“ picą įsivaizduoja, kad ji atimta iš brolio. Tuomet ji tampa dar skanesnė.

 

Dzūkai Vilniuje

 

Susitinka Vilniuje du dzūkai. Vienas kito klausia: „Kur aini?“ – „In viešbutį“, – atsako kitas. „In kokį viešbutį?“ – klausia. „In „Holiday Inn“.“

 

Gintaras

 

Nuvažiavęs prie jūros ieškau gintarų ar gintaro, bet kad sunkiai sekasi rasti, o ir tas smulkus. Bet juk pajūryje gyvena didelis Gintaras Einikis – virš dviejų metrų ūgio ir virš šimto kilogramų svorio. Toks didelis gintaro gabalas daug ką nustebintų. Parsivežčiau jį namo, bet kad jis girtauja, triukšmauja ir smurtauja ir jo į sekciją tikrai nesukiši.

 

Truputį jotvingiškai

 

Stoviu Leipalingy po liepa / stoviu Liepalingy po leipa / šalia teka Seira / šalia liejas siera / aplink laksto Romo Sadausko-Kvietkevičiaus šuo Seira, jam iš nasrų tvoskia siera / baltai šviečia Romo barzda žila / jo pati Irma, o gal Rima / o dukra Monika mokės Kaune.

 

„Aritmija“

 

Liepos pabaigoje Merkinėje vyko šiuolaikinio meno festivalis „Aritmija“. Jo pagrindinis rėmėjas buvo širdies ritmo sutrikimų kamuojamų žmonių asociacija.

 

Liepsnojimas

 

Lazdijuose prie bibliotekos pritvirtintas didelis šviečiantis ekranas, kuriame rodomi įvairių rajono kultūrinių renginių anonsai. Kartą užrašas kvietė apsilankyti Joninių šventėje: „Dek Joninių lauže!“ Vadinasi, šventės dalyviai viešai buvo kviečiami susideginti lauže šventės metu. Visa laimė, po kelių dienų užrašas buvo pataisytas: „Dek, Joninių lauže!“

 

„Kauno grūdai“

 

Kartą šikau vieno miesto restorano tualete. Plėšdamas tualetinį popierių ant jo laikiklio pamačiau įmonės pavadinimą „Kauno grūdai“. Tuomet ir perfrazavau liaudies patarlę „be šūdo nebus grūdo“ į „be šūdo nebus „Kauno grūdų“.

 

Olimpinis

 

Tokijo olimpinių žaidynių metu įsijungęs tiesioginę transliaciją išvydau, kaip latvis, sėdintis ant žirgo, šokinėja per kliūtis. Pirmą kartą ant vieno arklio pamačiau dvi zirgo galvas.

 

Apžvalgininkas

 

Kartą vienas laikraštis pakvietė rašyti apžvalgas. Susimąsčiau, ką reikia padaryti, kad toks tapčiau. Ilgai pagalvojęs nuvažiavau prie Snaigyno ežero ir įlipau į Veisiejų apžvalgos bokštą. Nuo to laiko ir tapau apžvalgininku.

 

Galimybių paso išradimas

 

Muzikos grupė „69 danguje“ ne tik išpopuliarino šią sekso pozą tarp lakūnų ir stiuardesių ir kosmonautų, bet ir išrado galimybių pasą. Juk ne veltui dainavo: „Skrisim, žinau, kad galim…“

 

Netobulas tobulėjimas

 

Anksčiau ją reikėjo įkišt, o tada spaudyt jo klavišus. Dabar tik prie jo priglaudi ir įvyksta nuskaitymas. Jeigu galvojate, kad tai seksas su ateiviais, – klystate. Bet vis tiek apmaudu, kai pamatai, kad tavo sąskaita tirpsta.

 

Sveikinimas

 

Ant vienos ligoninės puikuojasi užrašas: „Sveiki atvykę!“ Niekaip negaliu suprasti: kam vykti į ligoninę, jeigu esi sveikas?.. Jeigu sveikas atvyksti, vadinasi, išvyksti sirgdamas?..

 

Užrašas

 

Dažnai mėgstu paskaityti užrašus skelbimų lentoje. Vienas ypač patraukė dėmesį: „Jeigu Jėzus Kristus pirmoje vietoje, tada viskas savo vietoje.“ O jeigu pirmoje vietoje alus? Tuomet viskas plūduriuoja aluje.

 

Atsiprašymas

 

Darbuotoja, norėdama išvykti anksčiau iš darbo, atėjusi pas viršininką sako: „Atėjau atsiprašyt.“ – „Tai kad nieko blogo nepadarei“, – atsakė viršininkas.

 

Pasas be galimybių

 

Laikai rankose galimybių pasą, o galimybių beveik jokių: nei valgyti prabangiame restorane negali, nei gulėti Kretos saloj ir degintis, nei plaukioti jachta po Viduržemio jūrą, nei važinėti mersedesu… Tad galimybių pasas, gulintis kišenėje, beveik nėra reikalingas.

 

Savijauta

 

Kartą policininkas, sustabdęs automobilį ir priėjęs prie jo, pro atidarytą langą riktelėjo vairuotojui į ausį: „Kaip gyveni?!“ – „Gerai!“ – atšovė vairuotojas. Policininkas nenurimo: „Kaip tu jauties?!“ – „Laimingas!“ – savo ruožtu subliuvo vairuotojas. Policininkas suprato, kad pasijus gerai pats, kai tik išrašys vairuotojui baudą.

 

Planai

 

Apsilankęs pas kardiologą sužinojau, kad esu nutukęs, ir gavau gydytojo patarimą mažiau valgyti ir daugiau judėti. Kadangi vizitas buvo pernai rugsėjo 22 dieną, tai pradėjau galvoti, nuo kurios dienos man pradėti laikytis gydytojo rekomendacijų. „Gal nuo spalio 1 dienos“, – mąsčiau. „O gal nuo naujų metų?“ – pagalvojau. Tik reikia nuspręsti – nuo 2022 ar 2023-iųjų sausio pirmos?

 

Mokymai

 

Girdėjau, kad vyksta tokie mokymai, per kuriuos senjorus moko finansinio raštingumo. Gal kur nors užsienyje to ir galima išmokyti, bet kaip išmokyti finansinio raštingumo Lietuvos senjorus, kurių kišenėse švilpia vėjai? Kaip nori sukis mūsų šalyje, bet šioje srityje būdamas senjoru taip ir liksi beraštis…

 

Durys

 

Priėjęs duris dažnai randi užrašus: stumti arba traukti. Kam gaišti brangų laiką, jeigu jas iš karto gali atidaryti koja?

 

Šalta arbata

 

Kartą peršalęs nuėjau į kavinę pavalgyti. Kadangi skaudėjo gerklę, paprašiau barmenės, kad duotų ko nors nešalto atsigerti. Ji pasiūlė „Coca-Colos“, giros ir šaltos arbatos. Pasitikslinau, ar šalta arbata nešalta ar šalta arbata šalta. Sužinojau, kad šalta arbata nešalta.

 

Batonas kasdieninis

 

Nusipirkau pusryčiams batoną „Lietuvaitė“. Ant maišelio buvo parašyta, kad tai „tradicinis batonas kiekvienai dienai“. Gerai, kad užrašė naudojimo instrukciją, nes galėjo taip nutikti, kad nežinodamas, kurią savaitės dieną galima valgyti batoną, būčiau valgęs tik sviestą su sūriu. O dabar drąsiai kasdien galiu ant batono tepti sviestą ir dėti sūrį.

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.