AIDAS KELIONIS

Brūkštelėjimai

 

Tomas Manas

 

Tomas Manas mano, kad prisivalgęs manų košės ir apėmus rašymo manijai sumanys parašyti naują romaną.

 

Nuotaika

 

Kai žmogus būna blogos nuotaikos, jo lūpų kampučių su kranu nepakelsi. Kai nuotaika gera, lūpų kampučių net su dviem inkarais nenuleisi.

 

Nauda

 

Kiekviename darbo kolektyve turi būti nors po vieną aukštaūgį, net jeigu jis prastai dirba ir iš jo šiaip nedaug naudos. Bet du kartus per metus aukštaūgis yra nepakeičiamas – pavasarį, kai įvedamas vasaros laikas ir reikia pasukti aukštai ant sienos kabančių laikrodžių rodykles valanda į priekį, ir rudenį, kai laikrodžio rodykles reikia pasukti valanda atgal.

 

Prioritetai

 

Per žinias pranešė, kad nuo rytdienos vakcina nuo koronaviruso bus skiepijami šešiasdešimtmečiai ir policijos pareigūnai. Bet geriausia iš pradžių būtų paskiepyti šešiasdešimtmečius policijos pareigūnus, jeigu tokių dar yra.

 

Dilema

 

Karantino metu visiems žmonėms dėvint vienkartines medicinines kaukes iškyla dilema: dažnai galima neatpažinti pažįstamo žmogaus ir su juo nepasisveikinti arba nepažįstamą supainioti su pažįstamu ir su juo pasisveikini. Pirmu atveju, kai nesisveikini, pažįstami manys, kad esi išdidus, antru, kai sveikiniesi su nepažįstamais, šie pamanys, kad tau vaidenasi. Geriausia ant galvos užsimauti moterišką kojinę ir visiems pagrasinti šaunamuoju ginklu. Tuomet tikrai niekas neatpažins: arba pastorinsi savo piniginę, arba sėsi į kalėjimą.

 

Skirtumas

 

Sutinku gatvėj nepažįstamą. Duodu jam į snukį ir atimu pinigus. Kitą kartą sutinku gatvėj nepažįstamą. Nieko nedarau, o jis pats atiduoda man pinigus. Rezultatai vienodi – skiriasi tik priemonės. Tik pirmą kartą reikia kiek pasistengti, kad įdirbis duotų naudos ateityje.

 

Vardadieniai

 

Balandžio 8 dieną vardadienį švenčia Gintautas ir Girtautas. Kai vyras vardu Gintautas pareina laiku iš darbo linksmas ir žvalus, žmona sako: „Labas, Gintautai!“ Kai Gintautas pareina namo naktį, neblaivus ir perdėm linksmas, žmona sako: „O Viešpatie, Girtautai!“

 

Gėrimas

 

Ryte užeinu į kavinę. Priėjęs prie baro sakau: „Vieną kavos.“ Barmenė man paruošia puodelį juodos kavos. Po pietų užeinu į tą pačią kavinę ir priėjęs prie baro išgirstu tą pačią barmenę sakant: „Ką, kavos?“ Sunerimstu: „Iš kur žinot, kad gersiu kakavos?“

 

Klausimas I

 

Ant visų šiukšlių konteinerių parašyta, ką į juos mesti. Namuose panaudotą tualetinį popierių mesti į klozetą ir nutraukti vandenį negalima, nes užsikiša sena kanalizacija. Tualetinį popierių reikia mesti į popieriui skirtą konteinerį, bet kur mesti panaudotą tualetinį popierių? Štai kur klausimas.

 

Grožis

 

Pavasarį pailgėjus dienoms ir pasitaisius nuotaikai, kur nors eidamas stengiuosi apsirengti gražiau. Daug pažįstamų, tai pastebėję, sako, kad gerai atrodau. Kitas tai džiaugtųsi, o aš nerimauju, nes gražiai atrodo tik nabašninkai.

 

Pomėgiai

 

Labai mėgstu sūrį. Ar tai reiškia, kad su manimi jau dabar galima atlikti mokslinius tyrimus? Ar reiks laukti laiko, kai išreiškęs norą po mirties atiduoti savo kūną knebinėti medicinos studentams tik tuomet sudominsiu kitus. O aš noriu, kad dar būdamas gyvas patikčiau simpatiškoms mokslininkėms arba tokioms pat medicinos studentėms.

 

Konspiracija

 

Lazdijų rajono meru ne vieną kadenciją buvo A. Margelis, kurio žmona yra iš Pakruojo. Dabar A. Margelis yra Lazdijų rajono tarybos narys, o Pakruojo rajono meru dirba S. Margis. Kažkaip kyla įtarimas, kad laisvalaikiu A. Margelis iš Lazdijų spėja padirbėti ir Pakruojo rajono meru. Tik važinėti iš Lazdijų į Pakruojį toli, bet ko nepadarysi dėl mylimos uošvijos.

 

Klausimas II

 

Gruziją dabar vadiname Sakartvelu, o gruzinus – kartvelais, bet aš vis tiek mėgstu gruzinišką vyną. Olandiją dabar vadiname Nyderlandais. O kaip vadinti Nyderlandų gyventojus? Nyderlandais, nyderlandiečiais ar neandertaliečiais? Bet aš juk anksčiau žavėjausi olandų futbolu, tad kuo čia dėtas Nyderlandų futbolas?

 

Apgavystė

 

Būdamas labai jaunas ir galbūt netgi gražus norėdavau, kad po mirties mane kremuotų, o pelenus išbarstytų virš mėgstamo ežero, jūros ar dar kokioje nors man patinkančioje vietoje. Nugyvenęs pusę amžiaus jau tokio noro nereiškiu, nes pagalvojau, kad protingiausia būtų, jei mane palaidotų prie tėvų. Juk labai gali būti, kad niekas nenorės aplankyti mano kapo arba tokių bus labai mažai. Bet tėvų kapo aplankyti tikrai kas nors ateis, o kartu net ir labai nenorėdamas aplankys ir mano kapą.

 

Paradoksas

 

Viena garsiausių pasaulio istorijoje aiškiaregių buvo Vanga. Paradoksas, kad ji buvo akla. Vadinasi, norint labai aiškiai matyti ar net nuspėti ateitį regėjimas visai nebūtinas. O kiek yra žmonių, kurie turi puikų regėjimą, bet toliau savo nosies nemato.

 

Pigus kofeinas

 

Vienoje kavinėje puodelis puikios juodos kavos kainuoja 97 centus, o štai puodelis juodos kavos be kofeino kainuoja 20 centų brangiau. Vadinasi, kofeinas plius – kaina minus, kofeinas minus – kaina plius.

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.