AIDAS KELIONIS

Brūkštelėjimai

 

Mušamieji

 

Meno mokyklos skelbime perskaičiau, kad suaugusieji nuo rugsėjo 1-osios kviečiami lankyti mušamųjų instrumentų pamokas. Jeigu jose reikės mokytis mušti kitą asmenį kumščiu, lazda ar botagu, tuomet pamokos tikrai būtų įdomios ir naudingos. Bet jeigu mušamuoju objektu reikės būti man? O įgudęs mušamųjų mokytojas savo meistriškumą demonstruos ant mano kailio?

 

Kardeliai

 

Mokiniai rugsėjo 1-ąją į mokyklas nešasi kardelius. Net pradinukai. Tokie maži, o jau supranta, jog mokytojams reikia nukirsti galvas, kad šie nekankintų mokinių grūsdami į galvas žinias. Na, o jei mokytojai nepadės savo kaklų ant kėdžių, tai galės galvas nukirsti bendraklasiams, išvaduodami juos iš ilgus metus trunkančių kančių.

 

Knyga

 

Kokia knyga populiariausia pasaulyje? Ne, ne Biblija. Ši taip pat labai skaitoma, bet vis tiek rečiau nei kavinės ar restorano meniu. Nors pietaujant tose pačiose maitinimo įstaigose meniu greitai įsimenamas, kiekvieną dieną meniu skaitomas iš naujo lyg kažko netikėto ir nelaukto tikintis.

 

Komfortas

 

Darbo metu labai svarbu jaustis komfortabiliai. Bet jeigu direktorius kvailys? Tuomet darbuotojai jausis komforta(de)biliai.

 

Laipiojimas

 

Rugpjūčio 20-oji – Pasaulinė laipiojimo diena. Čia galbūt turimas omenyje lipimas į kalnus? Bet juk galima laipioti į autobusą ar troleibusą ir iš jų. Galima laipioti į lovą ir iš jos. Laipiojimas į kalnus tikra kančia, o lipimas į lovą palaimos pradžia, kuri baigiasi ryte, kai reikia iš jos išlipti ir keliauti į darbą.

 

Bendravardžiai

 

Rugpjūtį Veisiejuose vyko eilinis Lietuvos triatlono taurės etapas. Plaukimo rungtyje sportininkai varžėsi Ančios ežere. Lyg ir nieko ypatingo, bet vieno sportininko pavardė buvo R. Ančiauskas.

 

Išvarymas

 

Sakoma, kad gražios merginos gali išvesti iš proto. Tad jas pamačius reikia kuo toliau bėgti. Antraip atsidursi beprotnamyje. O gyventi su gražia mergina baisiau nei būti beprotnamyje. Juk iš šio anksčiau ar vėliau išleidžia, o gyvenant su gražia mergina gali taip nepasisekti ir tekti kartu praleisti kelis dešimtmečius.

 

Elektros kaina

 

Šią vasarą lyg iš gausybės rago pasipylė Lietuvos sportininkų iškovoti medaliai. Tuo pat metu prasidėjo visuotinė isterija dėl brangstančios elektros. Juk sportininkai dažnai gyvena dideliuose ir prabangiuose namuose – gali tekti apmokėti milžiniško dydžio sąskaitas už elektrą. Tad kaip atsargą turėti vieną kitą medalį neprošal, jeigu ateis sunkios dienos.

 

Savitarna

 

Parduotuvėse labai nemėgstu savitarnos kasų, nes man patinka, kai mane aptarnauja kasininkė. Savitarna lyg masturbacija, kai aptarnauja kasininkė – lyg visavertis seksas.

 

Meilė

 

Įsijungiu radiją ir išgirstu dainą: „Argi gali šitaip būti, kad pamilau tave rugpjūtį?“ Šį rugpjūtį aš nieko nepamilau, bet pamilau patį rugpjūtį, nes šį mėnesį buvo nuostabus oras. Tad išgirdęs dainą apie tai, kad kažką kažkas pamilo rugpjūtį, aš niūniuoju: „Argi gali šitaip būti, kad pamilau tave, rugpjūti?“

  

Žala

 

Vienas žymiausių mūsų šalies lenktynininkų – V. Žala. Bet ar gali žmogus, turintis tokią pavardę, būti naudingas? Juk V. Žala lenktyniaudamas gali pridaryti žalos ne tik keliams, žiūrovams, bet ir automobiliams, kuriuos vairuoja.

 

Kryptis

 

Kai pasirodo kokio nors rašytojo nauja knyga, dažnai sakoma, kad išėjo nauja knyga. Tik atspausdino, išleido, tik pasirodė, o ji ėmė ir kažkur išėjo…

 

Karjera

 

Studijų metais gyvenau barake. Vėliau jis tapo JAV prezidentu.

 

Krepšinis

 

Tuo metu, kai M. Kalnietis žaidė Lietuvos rinktinėje, treneriams per rungtynes su Juodkalnija kildavo nemenka dilema. Juk į aikštelę išleistas M. Kalnietis galėjo mėtyti į lietuvių krepšį.

 

Išmintis

 

Pabrangus elektrai ir rudenį atvėsus orams reikės taupyti. Tuomet žmogus glausis prie žmogaus, o anksti išjungę elektrą jiedu užsiims Lietuvos demografinės padėties gerinimu. Taigi niekada nereikia skubėti keikti valdžią, nes ji mato toliau.

 

Krikštamotė

 

Prezidentė D. Grybauskaitė tapo jau trečio milžiniško laivo krikštamote. Žiūrint, kaip šampano butelis dūžta į laivo bortą, net seilė ištįso. O manęs niekas nekviečia tapti katerio, valties, baidarės, kanojos ar nors vargano plausto krikštatėviu…

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.