MARIUS PLEČKAITIS

Sąnariai

Tai darydamas prieš veidrodį Džeris susidomėjęs stebėjo savo išsišovusius raumenis, savo švariai nudepiliuotą odą ir lengvai sudrėkusius kovarnio tamsumo plaukus. Mažylio drakono tatuiruotė tai pasimatydavo, tai pasislėpdavo ritmingai ir įnirtingai, o vis dėlto dėl tam tikrų priežasčių ir kaustytai vaikštančioje rankoje.

Baigęs Džeris įsipylė į lėkštelę pieno ir atsitūpęs švelniai iš jos lakė, nepamiršdamas žemyn patraukioti ką tik užsisegtą sijoną. Sijono idėją Džeris pasigavo žiūrėdamas „Edą Vudą“, vis dėlto tai buvo tik išvestinė, ne pirmoji ir būtinoji to priežastis. Schemą, kaip išsikrapštyti iš sudėtingos situacijos, Džeris buvo nusipaišęs ant sienos, naudodamas tik savo fekalijas ir plaktus vištų kiaušinius. Tokiu būdu jis tikėjosi tai pristabdyti.

Vis dėlto dar prieš gerą pusmetį Džeris buvo gerbiamas akcijų spekuliantas, skiriantis burbulą nuo argumentuoto augimo, o centukų rinkas nuo tikrųjų, skirtų dideliems berniukams kaip jis.

Tačiau vieno žmonijai skaudaus, o Džeriui pranašiško penktadienio vakarą jis sužinojo didžiąją paslaptį ir jau kitą dieną pradėjo savo žymiojo fekalijų žemėlapio kūrimą.

Pati pirmoji vyro įtūžio paragauti gavo šiaip jau itin taikaus ir dosnaus elgesio būtybė, jo žmona Rebeka. Vyras žmoną prikūlė šaldyto plombyro „dešra“. Kas žino, kaip būtų baigęsi vargšei aukai, jei ne laiku pasipainiojęs buvusių vyro ir žmonos šuo Belas – jis nutvėrė plombyrą Džeriui iš rankų ir gudriai pasislėpė po vonia.

Jau po kelių naktų Džeris tapo viengungiu ir vienas pradėjo šeimininkauti savo milžiniškame penkių kambarių bute miesto centre. Didžiumą laiko jis praleisdavo glostydamas savo rankas, kojas, ypač pastarųjų sąnarius, kreipdamasis į juos švelniais mažybiniais žodeliais. Taip pat vyras ant sienos kūrė minėtąją fekalijų ir plaktų kiaušinių instaliaciją.

Taigi, nusikėlus į lemtingąjį penktadienį, verta pasakyti, kad Džeris itin daug bendravo su savo eks Ieva (gyvačių gyvate, kaip paprastai vyrų kultūroje vadinamos eksės). Ieva vedė lengvą, išsiilgtų Džerio glamonių įkūnytą pokalbį, tarpais prasitardama apie laivus vaiduoklius, indigo vaikus ar juodųjų skylių problematiką. Bet Džerio tokios šnekos nekabino: „Aš juk didelis berniukas, Ieva.“

Išjungtoje šviesoje per trijų metrų įstrižainės televizorių rodant eilinės Džerio ir Rebekos kelionės vaizdus ir įrašus, kai kas netgi tarėsi matę Ievą laisva kairiąja ranka bemasturbuojančią Džerį, bet kalbos lieka kalbomis, juk tuo metu Džeris, šiaip jau ištikimas vyrukas, dar nieko nežinojo.

Taigi, nakčiai jau betampant brandžiu rytu, o Rebekos neišdildomai kantrybei jau vos vos šviesoforiškai pradėjus mirksėti, draugija suprato, kad metas palikti pozicijas ir keliauti kas sau. Džeris tuo tarpu nusitašęs kaip viedras kaip paprastai šoko su sunkia komoda, lėtais seksualiais klubų judesiais imituodamas lambados žingsnelius, o Rebeka nuėjo pažiūrėti, ar kaip reikiant įmigę jų vaikučiai pabiručiai: dvynukai Lėja ir Lukas, tikra dangaus mana.

Čia mes prieiname istorijos kulminaciją. Ieva atsisveikindama apkabina Džerį, jos kaklas atsiduria jam virš nulenktos galvos, ir Ieva sušnabžda: „Miegojimas su kitu asmeniu išbalansuoja tavo sąnarius, Džeri. Miegojimas su kitu tave iš lėto žudo.“

Rebeka po trejų metų susituokė su perspektyviu tenisininku iš Maroko ir laimingai gyveno penkiolika metų, kol kartu su sutuoktiniu žuvo autoavarijoje.

Lėja ir Lukas vos sulaukę aštuoniolikos atidarė psichinės sveikatos centrą ir tapo pirmaisiais jo darbuotojais. Centras gyvuoja iki šiol, priima ne tik žmones, bet ir beglobius šunis.

Ieva spėjo nusifilmuoti trylikoje pornofilmų, paskui mįslingai dingo, bet kartą atsitiktinai buvo nufotografuota Rio, Brazilijoje.

Džerį praėjus pusmečiui po skyrybų bute rado iškviestas medikų ir policininkų desantas, buvusiam spekuliantui daugiau kaip mėnesį neatsakant į skambučius ar žinutes, o kaimynams neapsikentus iš Džerio buto kylančio dvokulio.

„Dar niekada nemačiau tokių keistų sąnarių“, – laikraščiui „The Sun“ teigė medikas Crowley.

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.