DEIVIDAS PREIŠEGALAVIČIUS

Netikros odos lagaminas

 

Fotelių begalybė

                                                                              J. C.

 

Sėdėti melsvame aksominiame fotelyje pamėgo dar praėjusį pavasarį. Patogiai į ranktūrius atrėmęs alkūnes, jis laikydavo „Huawei“ telefoną kairėje rankoje, o dešinės pirštais braukydavo išmaniojo įrankio paviršių. Protarpiais, iškišęs liežuvį, lekuodavo.

Šeštadienį portale „15min.lt“ perskaitęs antraštę apie prezidento G. virsmą į vėjarodę, jis gūžtelėjo pečiais. Įsikišo „Huawei“ telefoną į kišenę. Gurkštelėjo karčios kaip velnio skūra kavos. Šįsyk trumpai sulekavo.

Fotelis ūmai siūbtelėjo į priekį, perleisdamas per jo kūną aksominį impulsą. Kol kas nejausdamas, kaip jo paties kūnas švelnėja, jis pamėgino pakelti nuo dešinio ranktūrio sustingusią dešinę ranką. Medinė ranka, pabraižyta šnaucerio dantukais, taip ir neatkilo. Kitos telefone perskaitytos naujienos nuvilnijo fotelio aksomu.

Mėlynas lekavimas išsiskleidė į dangų.

Keturiasdešimtmečio kūne dabar jau patogiai įsitaisė jis, kietmedžio rankomis laikantis telefoną. Iš kūno protarpiais sklido girgždėjimas. Viena ranka į paieškos laukelį suvedė fotelių gamintojų kontaktus. Perkėlė juos į elektroninį paštą. Kitos rankos nykštys, negrabiai paspaudęs enter, užsakė tris partijas gobeleno, spyruoklių, porolono. Daug porolono. Šiam pasauliui trūksta mūsų. Minkštumo.

 

Margirio Buržinsko piešinys

Margirio Buržinsko piešinys

  

Milijonas bulvių

 

Skiriama Balanescu kvartetui – maloniai savo muzika akompanavusiam riteriams, įkasusiems pirmąsias bulves į lauką, kuriame vyko Žalgirio mūšis

  

Milijonas bulvių būtų apie 120 000 kilogramų bulvių. Iš 120 000 kilogramų bulvių galima iškepti maždaug 220 000 porcijų bulvinių blynų. Arba bulvėmis nudengti dangų, sutvirtinant ozono sluoksnį. Labai plonu sluoksniu. Arba giedoti odę grietinei. Karui. Bausmei.

L        

ė

k

t

u

v

a

m

s,

retkarčiais praskrendantiems virš lauko, kuriame vyko mūšis, o šiuo metu ir vėl taikiai dygsta bulvės.

Tad:

 

———————oo——————–o————————————–o

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Ioooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooi

 

Iiiiiiioooooooooooooo——————–oooo——————iiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ooooooooooooooooooooooooooioiioioioioioi, kaip lyja

 

————————————–oooioioioioioioi——————————

Oioooooooooooooooi, kaip stipriai lyja———————————————

Virš————————————————————————-

Neaprėpiamo bulvių laukoooooooooooooooooooooo——–oi—-oioi——oi!

 

 

Odinis lagaminas

 

Odinis lagaminas su masyviu užtrauktuku viršuje.

 

 

How are you doing, Kaunas?

 

Džiazo džemo vakaras kavinėje „Movido“, Kaune. Pasikeisdami prie instrumentų groja 18–22 metų jaunuoliai, studijuojantys VDU Muzikos akademijoje. Prie mikrofono jau gerą valandą savo pozicijų neužleidžia maždaug 55 metų liesas ir aukštas vyras iš Niujorko.

Niujorkietis: one two, one two, one one two, one two two

Publika, teliuskuodama puspigius gėrimus, pradžioje įdėmiai klausosi niujorkiečio įstabios tarties, daugeliui – originaliai skambančio teksto. Kažkas galvoja, kad daugelis galvoja: paprasta ir provokatyvu – ergo genialu.

Niujorkietis tęsia: one, one, two, two one, two two two

Maloni publika palengva pradeda atsipalaiduoti ir ošti. Maždaug po 20 minučių, kai iš aukšto ir lieso vyro tarties jau nebeįmanoma atskirti one nuo two ir visi garsai susilieja į kažkokius kramtomosios gumos ar sprangaus jautienos kepsnio kramtymo garsus, garbioji publika artėja link ekstazės.

Niujorkietis: uonetro, toonetwoonetu, thru, vu… One two, one two, two two too, tiutidurutititudurututi – one two!

Publika dar labiau įkaista.

Niujorkietis: tiudirututi, two one two, one two. HOW ARE YOU DOING, KAUNAS?!

Publika nustėrsta. Iš niujorkiečio galvos auga dar viena galva, tarsi šaka iš medžio. Toji galva pradeda, savo ruožtu, dainuoti. Tik jau nesigirdi muzikantų. Juos pakeičia publikos murmesys, šnabždesys, protarpiais vilnijantis banguota one–two ritmika.

Pauzė.

 

 

Netikros odos lagaminas

 

Matmenys 48 × 35 × 13. Vidus švarus. Smulkūs įbrėžimai.

Krokodilo rašto.

 

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.