Laiškas iš praeities

Neseniai buvau nuklydęs, lyg ir be jokio aiškaus tikslo, į mažai ištirtus Berlyno priemiesčius. Turbūt dėl noro iš arčiau pamatyti išsiskleidusią žalumą. Po kelių valandų pamiškėse nusprendžiau patrumpinti kelią atgal ir perlipęs spygliuotą tvorą kirtau įstrižai neveikiantį aerodromą. Kamavo troškulys ir šioks toks nuovargis. Atpėdinęs į nepažįstamą stotelę, pamačiau nušiurusią lauko kavinę ir šalia atidarytą garažą. Garažas buvo prigrūstas iki lubų visokio šlamšto, o prieš vartus stovėjo dėžė nuo televizoriaus su papelijusiomis knygomis ir keliais atvirukais. Ten ir radau šitą atviruką*.

Berlynas, 2012.V.25

Darius Girčys


Vilnius, 1915.X.3

Miela Ida,

kartu su vaizdeliu iš čia siunčiu Tau gyvybės ženklą. Man sekasi neblogai, esu vis dar sveikas. Atvirukas greičiausiai keliaus labai ilgai, geležinkelis vis dar nebaigtas. Atrodo, kad čia niekas nebaigiama. Sveikinu Tave su gimimo diena. Jau aštuonias dienas praleidau prekių stotyje, tarp maisto produktų. Tikiuosi, kad šitas įsakymas dar kiek užsitęs.

Laukdamas greito susitikimo širdingai Tave sveikina Heinrichas.

___

* Atvirlaiškis skirtas panelei Idai Lagua, gyvenančiai Šarlotenburge 4 (Berlyno r.), Kanto gatvėje 59 (antras aukštas, butas kairėje pusėje). Siuntėjas – landšturmanas Heinrichas Buderis.

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.