Mums rašo

Gerbiamos redaktorės, nepažįstu aktorių Jurgos Jutaitės ir Elžbietos Latėnaitės, juolab nesu Kristijono Vildžiūno filmo gerbėjas, tačiau po „Šatėnų“ neva „recenzijos“ apie „Kai apkabinsiu tave“ (I.14) norėčiau patarti jos autoriui „išrašyti nemokamą ekskursiją iš Gėlių ir Sodų g. barų“ į keletą spektaklių, kur puikiai vaidina minėtos aktorės. Žinoma, jį reiktų vadinti ne autoriumi, bet žodžiu, adekvačiu „aktoriukėms“… Gal geriau pačios jį, vargšelį, nuveskite į teatrą, nes atrodo, kad jis ten niekada nėra buvęs, o tik laiką leidęs, matyt, savo įkvėpimo žemėje – Gėlių ir Sodų g. baruose, stebėdamas vietinių „primadonų“ spenelius… Apsilankęs teatre, gal tas ponaitis patirs, kad jo niekinamos „aktoriukės“ yra vienos perspektyviausių ir jau seniai kultūrinei visuomenei žinomų savo kartos aktorių…

Dar gal parekomenduokite savo autoritetingajam autoriui pasiskaityti A. Ostrovskio pjeses apie XIX amžiaus Rusijos provincijos gyvenimą. Jis turėtų labai nudžiugti savo dvasios brolių – pirklių ir lėbautojų – leksikone aptikęs tokį pat niekinantį požiūrį į meną kuriančius žmones ir tokius pat mizoginiškus pasažus apie „aktoriukes“.

Gytis Padegimas

P. S. Liūdna, kad „Šatėnai“, kuriuos nuolat skaitau nuo pirmojo numerio, vis daugiau ir daugiau vietos skiria geltonajai spaudai priderančiai rašliavai.

Komentarai / 10

  1. Mendes.

    Gerb. Padegimai, buvo rašoma apie filmą, o ne apie spektaklius, kuriose vaidina minėtos aktorės. Ir pritariu minėtos recenzijos autoriui – filmas nevykęs. Manau, kad tai režisieriaus, ne šių aktorių nuopelnas.

  2. Mendes.

    kuriuose

  3. Tomas Marcinkevičius.

    Belieka pritarti Mendes. Ir papildyti, kad vertinau filmą, kuriame jos vaidina ganėtinai “medine maniera”. Nieko negaliu pasakyti apie jų teatrinį vaidinimą, bet jis, didž. gerb. režisieriau, skiriasi nuo vaidinimo kine, ar ne?

    Tokia štai situacija – pirklys ir lėbautojas kritikiukas (?) užkliudė jautrią didžiojo menininko, tikrojo sielos aristokrato širdį.

  4. Saulius M..

    Puikiai mokat ironizuoti ponas Tomai; tačiau pritariu Režisieriui Gyčiui Padegimui: jūsų „recenzijoje“ trūksta elementaraus pagarbumo.

  5. Saulius M..

    Ir skaitykit, p. Tomai, neiškreipdamas:
    niekas nesako, kad esate pirklys ar lėbautojas;
    tik rašote apie aktores analogiška intonacija (žvelgdamas iš aukšto).

  6. Tomas Marcinkevičius.

    “Elementarus pagarbumas”, “politinis korektiškumas” ir pan. gali labai nuslėpti trūkumus, kuriuos ironija gali labai gražiai išryškinti. Jei norite iš manęs daugiau vidinės cenzūros, nepavyks :) Neįdomu, sustabarėję, “nekabina” – kaip ir recenzuotasis filmas bei šių jaunųjų kino aktorių (dabar geriau, tinka, užskaitot?) vaidyba.

    O kad žiūriu iš aukšto – neteisybė. Atvirkščiai, stengiuosi žiūrėti lygiai :)

  7. Saulius M..

    Jei jums, išdidusis Tomai, “elementarus pagarbumas” = “politiniam korektiškumui”, tai pasakysiu kitaip:
    jūsų straipsnyje draugiškumo, kolegiškumo, kalbėjimo kaip lygus su lygiais, netgi pataikavimo – yra atžvilgiu visų jūsų paminėtųjų filmo kūrėjų, išskyrus tik aktores.

    “jaunųjų kino aktorių (dabar geriau, tinka, užskaitot?) vaidyba”
    Neapsimeskit, kad nejaučiat skirtumo tarp klasikinio “jauna kino aktorė” ir kandaus “aktoriukė su Češyro katino šypsena”, etc., etc. Nemanot, kad tokie apibūdinimai – tai negarbingas pasityčiojimas?

  8. Mykolas Kimtys.

    Labai juokinga.

  9. Mykolas Kimtys.

    Kas juokinga? Kad T. M. kelnės dega. Ir tris kart valio šauniajam Gyčiui Padegimui, kuris nepabijojo susipurvinti gindamas dailiosios lyties atstovių nuo šitokio nuodytojo!

  10. plečkaitis.

    mes visi suprantam, kad darom Tomui puikią nemokamą reklamą? :* visiems

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.