Bus skelbiamas Nacionalinio architektūros instituto vadovo konkursas

 

Balandžio 22 d. numatoma paskelbti konkursą eiti naujai įsteigto Nacionalinio architektūros instituto direktoriaus pareigas.

Konkurso būdu penkerių metų kadencijai išrinktas vadovas turės galimybę sukurti naują kultūros įstaigą Lietuvoje, veiksiančią išskirtiniame modernizmo architektūros pastate – buvusiame Kauno centriniame pašte Laisvės alėjoje. Direktorius turės parengti Nacionalinio architektūros instituto veiklos strategiją, suburti šią strategiją įgyvendinančią komandą, vadovauti įgyvendinant architektų bendruomenei ir visuomenei svarbius projektus ir programas.

Pretendentų dokumentai bus priimami 10 darbo dienų po konkurso paskelbimo. Be kitų dokumentų, pretendentas turės pateikti savo, kaip šios įstaigos vadovo, 5 metų veiklos programą.

Reikalavimai būsimam vadovui:

• nepriekaištinga reputacija;

• aukštasis universitetinis išsilavinimas ir magistro kvalifikacinis laipsnis arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija, įgyta baigus humanitarinių mokslų, socialinių mokslų, menų studijų krypčių grupių studijas arba verslo ir viešosios vadybos, teisės studijų krypčių grupių studijas, ir ne mažesnė kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtis įmonei, įstaigai ar organizacijai ir (ar) jų padaliniams arba ne mažesnė kaip 5 metų vadovaujamo darbo patirtis kultūros srityje veikiančiai įmonei, įstaigai ar organizacijai ir (ar) jų padaliniams;

• anglų, vokiečių arba prancūzų kalbos mokėjimas B2 lygiu.

Nacionalinis architektūros institutas (NAI) įgyvendins valstybės politiką kultūros ir kūrybinių industrijų srityje, skatins Lietuvos architektūros meno raidą, pristatys Lietuvos architektūros meną Lietuvoje ir užsienyje, taip pat užsienio architektūros meno raidos tendencijas Lietuvoje, kaups, saugos ir tyrinės Lietuvos architektūros meno bei architektūros paveldo muziejines vertybes, ypatingą dėmesį skirdamas Kauno tarpukario modernizmui, skatins visuomenės įtraukimą į viešųjų erdvių planavimo procesus.

NAI padės gilinti visuomenės sampratą apie architektūros meną ir paveldą, atskleisti jų ištakas, savitumą, kultūrinę vertę, ryšius su pasaulio kultūros ir meno procesais, skatins visuomenės aktyvumą dalyvaujant kokybiškos aplinkos formavime, puoselės Lietuvos architektūros meno identitetą, taip pat skatins architektūros atvirumą, tarpdiscipliniškumą ir inovacijas.

NAI planuos, organizuos, sudarys ir eksponuos architektūros meno ir architektūros paveldo parodas, inicijuos ir įgyvendins kitus architektūros meno ir architektūros paveldo projektus, organizuos seminarus, paskaitų ciklus, konferencijas, kūrybines dirbtuves, konkursus, festivalius ir kitus renginius, kurie pristato ir analizuoja architektūros meno sritį, jos raidos kryptis, sąveiką su kitomis visuomenės gyvenimo sritimis.

Apie paskelbtą konkursą eiti NAI direktoriaus pareigas, reikalavimus pretendentams ir kitas detales Kultūros ministerija informuos savo interneto svetainėje, atskiru pranešimu žiniasklaidai ir įrašais socialiniuose tinkluose. Prašome sekti informaciją Valstybės tarnybos portale https://portalas.vtd.lt/ ir www.lrkm.lt.

Pretendentas dokumentus turės teikti per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą.

 

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.