SIMONA SIDERAVIČIŪTĖ

Nutrauktas sandėris

Šventasis Tėve, aš melagė, bet jei sumažinsi bausmę – įduosiu ir kitus.

Mano apsilankymai pas tave retoki, žinau, ir tai buvo pastebėta. Bet aš turiu gerą pasiteisinimą ir, girdėjau, jeigu jį priima, iš karto nubraukia penkias nuodėmes. O buvo taip, kad mano dievai keitėsi vienas po kito, įgydami vis naują vyrišką formą, todėl nespėjau visiems jiems melstis. Jų reikalavimai nebuvo sudėtingi – dažniausiai šiltas maistas ir lovos pusė (be ne prie sienos, nes šita – manoji). O aš tikėjausi vis daugiau – stebuklo po stebuklo, kai jie man tesugebėdavo parodyti miklias iliuzionisto rankas ir tikro vertelgos liežuvį. Todėl pamesdavau juos dar tik įpusėjusius kurti asmenines religijas, sutvėrusius tris dienas iš septynių. Nuostabiai malonūs mano nuodėmingai garbinami netikri dievai. Atsiradę iš žodžio.

Ir, o Dieve, Dieve, kaip tavęs šaukiausi! Į telefono ragelį, nepažįstamojo ausį, rožės žiedą, aš tavo vardą klykiau. Ir kaip manęs neišgirdai, o Dieve? Minėjau tave skaipo pokalbių metu, išrėkiau pro automobilio langą, net kunigui dabar kimstančiu balsu kuždu, ar prisišauksiu pagaliau? Kai nusimušiau kojos pirštą ir kai loterijoje pralaimėjau, tave tikrai minėjau. Tu mano geriausia kompanija, toks tylus ir išmintingas, nedovanotinai nuvertintas, todėl nešu tavo vardą viešumon. Kurio žurnalo viršelyje nori būti? Aš tau suteiksiu žmogišką (ne)šlovę, jei nedovanosi man amžinosios garbės.

Todėl rašiau, rašiau, rašiau, skleidžiau tavo žinią – apie amžiną meilę, tobulą gėrį, visa apimantį sekmadienį. Pečiais įsirėmiau į kitus tavo vaikus ir mes kėlėm taures už tavo nusišventusias, šiek tiek (apsi)rūkiusias, radioaktyvias dienas. Sekmadieniais lankydavome vyno degustacijas, retkarčiais kanibalistiškai užkąsdami tavo koja ar ranka (žr. dienos meniu*). Garbė sekmadieniams, kurie sanguliauja su šeštadieniais ir atsivedė nesantuokinį vaiką – pirmadienį.

Todėl, atleisk man, šventasis Tėve, nes aš toliau meluosiu (ypač – pirmadieniais). Vardan kitų melagių. Vardan negarbingo šios rūšies išlikimo.

Amen.

* Taip pat galima rinktis:

duoną;

žuvį;

obuolį (tik moterims);

badą (nekrikštams).

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.