Mėgavimasis skaičiais

MARK BATTERSON

Skaičiai yra pavojingas dalykas. Jie padeda mums daug ką išmatuoti, tačiau ne visada sveika ar šventa matuoti dvasinius dalykus. Viena vertus, žmones skaičiuojame todėl, kad žmonės yra svarbūs. Tai suprantama. Tačiau, kalbant apie bažnyčias, čia glūdi didžiulis pavojus. Skaičiai gali paskatinti didžiavimąsi arba pavydą. O bet kuris iš šių dalykų dvasiškai suės tave gyvą.

Įdomu, kad žmonių skaičiavimas buvo vienas karaliaus Dovydo nusižengimų. Antrosios Samuelio knygos 24 skyriuje jis liepia Joabui surašyti žmones. Joabas jo įžvalgiai paklausia: „Kamgi mano viešpats karalius nori tai daryti?“

Dovydas skaičiavo ne šiaip sau. Jis tuo mėgavosi. Nors neatrodo, kad taip buvo visuomet. Kai tauta šokdama dainavo, kad Dovydas užmušė dešimtis tūkstančių, tai jo puikuotis nepaskatino, tačiau laikui bėgant šis tas pasikeitė. Dovydas kliovėsi skaičiais. Dovydas mėgavosi skaičiais. Skaičiuojama buvo dėl pasipuikavimo. Po surašymo Dovydą apėmė širdgėla, kam jis skaičiavo savo žmones, tačiau buvo per vėlu. Kokia bausmė už skaičiavimą ištiko Dovydą? Dievas iš šio skaičiaus atėmė septyniasdešimt tūkstančių.

Kokia šio pasakojimo esmė? Žiūrėk, dėl ko skaičiuoji. O jei matai, kad tai skatina didžiavimąsi arba pavydą, liaukis skaičiavęs. Viešpats su niekuo nesidalins savo šlove!

The Christian Post“, 2010.VII.7
Vertė Kęstutis Pulokas

Rašyti komentarą

Turite prisijungti, jei norite komentuoti.